Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Paketointipiste sijaitsee liukuportaiden ja RAy peliautomaattien välissä. Paketointi on asiakkaille ilmaista. Jos asiakas haluaa antaa ”kahvirahaa”, niin toki voitte ottaa tipin vastaan. Kuitenkin tulee aina korostaa sitä, että palvelu on maksuton ja velvollisuutta minkäänlaiselle maksulle ei ole.

·         Tilaa on rajallisesti, joten paketointipisteen siistinä pitäminen on erityisen tärkeää.

-          kaikki roskat roskiin

-          arkkien reunoista syntyvää pikkusilppua on turha säästää

-          älä liimaa teippejä pöydän reunoihin

-          älä teippaa pöytään tai seiniin ylimääräisiä lappuja/kylttejä

-          isojen roskisten tyhjennys tarvittaessa ulkoroskiksiin, pyydä apua esim. infosta tai kärrypojilta

 

·         Pidä huoli teipeistä ja saksista, etteivät ne lähde asiakkaiden matkaan tai joudu vahingossa pakettiin. Jokaiselle paketoijalle on varattu omat sakset ja teippiteline. Pidä nämä mukanasi, vaikka vaihtaisit työpistettä kesken vuoron.

·         Leveää paperirullaa käytetään vain ISOIHIN paketteihin (Stigat, potkurit, jääkiekkopelit, kodinkoneet ym.).  Isoille paketeille on oma paketointipöytä.

·         Paperia saa antaa myös asiakkaan mukaan, jos hän sitä erikseen pyytää. Muistakaa kuitenkin kohtuus paperin määrässä. Ns. maalaisjärjen käyttö sallittu, jopa suotavaa;)

.         Kukkapaketointi alkaa heti alusta asti. Laitetaan kukat asiakkaan pyynnöstä pakettiin, ei kuitenkaan vielä alussa tarvitse olla kukkapaperit esillä.

·         Jos asiakas jättää lahjansa paketoitavaksi ja poistuu itse muille asioille, ota asiakkaan nimi ylös. Tämä siltä varalta, että lahjat jäävät noutamatta. Illan viimeisen vuorot paketoijat toimittavat asiakkailta unohtuneet paketit info-pisteeseen, jonne hajamieliset asiakkaat sitten opastetaan.

 

·         Paketointipalvelu kattaa kaikki Prisman kauppakeskuksesta ostetut tuotteet.

Alle 18-v ei tietenkään saa pitää alkoholia hallussaan edes sitä paketoidessaan.

Kuitteja emme ehdi kyselemään.

 

·         Joulukukat pakataan sanomalehteen kerroksittain ja mahdollisimman ilmavasti. Päällyspaperina käytetään erillistä kukkapaperia, ei siis lahjapaperia. Kukkien paketointia varten on omat pöydät, joilla ei saa paketoida lahjoja (multaa on muuten kaikkialla). Opettele tekemään myös kukkapaketteja, sillä ruuhkassa ei ole vara nirsoilla ;)

 

·         Pakettien määrää/asiakas ei ole rajoitettu. Yritysten suklaarasiat ja kahvipaketit paketoidaan myös, mutta jos tällainen ”suurasiakas” tulee pisteelle kiireiseen aikaan, haetaan infopisteestä apuvoimia. Apuvoimien pyyntö lähimmän kassan kautta; kassa ilmoittaa puhelimella infoon.

 

·         Jos jotain paketoitavaa särkyy, korvataan vahinko asiakkaalle infon kautta. Mene asiakkaan kanssa infoon, selitä tilanne ja pyydä myyjää antamaan asiakkaalle uusi/vastaava ostos rikki menneen tilalle. Hajonneiden tavaroiden korvaamisesta sovitaan paketointiurakan jälkeen Prisman ja JoMan välillä.

 

·         Ruuhkaa syntyy varmasti jossain vaiheessa. Jos suinkin mahdollista, niin pyrkikää pitämään jonkinlaista jonoa. Tämä siksi, ettei käytävä mene tukkoon ja että jonotusvuorot säilyvät edes jollain lailla.

 

·         Yksi paketoija paketoi aina vain yhdelle asiakkaalle. Jos jonossa ei ole muita asiakkaita, voitte tietenkin kaikki paketoida saman asiakkaan lahjoja.

 

·         Särkyvät esineet kääritään ensin huolellisesti suojapaperiin/kuplamuoviin ja sitten vasta lahjapaperiin. Pahvirasioita ja –laatikoita paketointia varten ei valitettavasti aina ole, joten mielikuvitus käyttöön ja luovuus kunniaan paketteja väännettäessä.

 

·         Asiakaspalautetta voi antaa infossa. Kiireessä ja ruuhkassa saatte varmasti kuulla kaikenlaista. Asiakkaan kommentteja ei tarvitse eikä pidäkään ottaa henkilökohtaisesti. Tee parhaasi, älä hermostu ja noudata annettuja ohjeita, niin hyvin menee! Ongelmatapauksissa voit aina kääntyä infon tai vastuullisen aikuisen puoleen.

 

·         Illan viimeisen vuoron tekijät siistivät pöytien ympäristön ja nostavat pienet paperirullat, teippikelat, sakset ja kynät pöytien alle/kärriin. Arkit voi jättää pöydälle siististi.

 

·         Ole ajoissa paikalla. Jos et pääse vuorollesi, niin hoida itsellesi sijainen. On ehdottoman tärkeää, että vuoroilla on se määrä paketoijia, mikä listaan on merkitty!

 

·         Muista asiallinen ja ystävällinen käytös. Olet paikalla paitsi oman itsesi, niin myös joukkueesi ja Joensuun Mailan edustajana. Päivää, kiitos, ole hyvä sekä hyvää joulun odotusta tai joulua kuuluvat paketoijan perussanastoon.

Tauot: Kahvitaukoja voi pitää vuorottelemalla. Prisman henkilökunnan taukotiloja on lupa käyttää. Siellä on yleensä tarjolla kahvia/teetä ja joskus jopa pikkupurtavaa. Luonnollisesti siellä noudatetaan sen tilan sääntöjä. Taukotila löytyy Prisman kellarikerroksesta ja käynti sinne on "laskikopista" kassalinjojen puolenvälin tienoilta (oikealle etuviistoon paketointipisteestä). Kulkutunniste saadaan infosta ja jatkossa sitä säilytetään tarvikekärrissä.

 

 

Prisman puolesta paketoinnista vastaa Marko Romppanen.

JoMan yhdyshenkilönä toimii Ilpo Mustonen 050-4925387

 

Työn iloa ja iso kiitos työpanoksestasi!

 

Terv.

Joensuun Maila/Ilpo Mustonen

 

©2019 JoMan talkoosivut - suntuubi.com